Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Kupaci s Gjivovica peticijom zatrazili zastitu prava na plazu, traze slobodan pristup kupalistu
ovoiono
post Feb 13 2011, 21:14
Post #1


Posting Freak
******

Group: Memberz
Posts: 479
Joined: 12-February 10
Member No.: 13,693c/p http://www.dubrovnikportal.com/

Dubrovčani s predjela Ploča i Zlatnog potoka koji se kupaju na Gjivovićima još prošle godine Gradu Dubrovniku uputili su peticiju sa stotinjak potpisa kojom traže slobodan pristup kupalištu na pomorskom dobru i sprečavanje devastacije obližnjeg parka.

http://www.dubrovnikportal.com/data/129742...a_gjivovici.jpg


- Ovih dana svjedoci smo sječe dvadesetak stoljetnih borova i čempresa i izgradnje prilaznih skalina do mora koju je investitorima iz "Adriatik razvoja d.o.o" zabranila građevinska inspekcija.
Upozoravali smo na moguću štetu još lani dopisom komunalnom odjelu, ali nikad nismo dobili odgovor - negoduju prosvjednici , koji strahuju da se ovog ljeta neće imati gdje kupati:
- Ranije smo silazili na plaže ispod "Excelsiora" ili "Argentine", a otkako je tamo domaćima ograničen pristup, preselili smo se na Gjivoviće.
Turistička zajednica odobrila je postavljanje zidova i skalica za ulaz u more, sve je izgledalo u redu, a onda su investitori iz "Adriatika" poručili da će nam zabraniti silazak do kupališta ako budemo bacali smeće. Kao da smo mi neki zagađivači - ljute se potpisnici peticije koji odbijaju ponovno seliti na novu plažu, ovaj put na Svetom Jakovu.

Gabrijela Bijelić
slobodnadalmacija.hr
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

RSS Lo-Fi Version Time is now: July 03, 2022 20:56