Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> 05.04.2013 - SOUND SCIENCE > Deep in Tech @ Underground F-Club, Zg, w/ MARY / MAD AS HATTER
Groove Library
post Mar 31 2013, 16:37
Post #1


Member
***

Group: Memberz
Posts: 52
Joined: 26-December 08
Member No.: 13,308


★★★ S O U N D . S C I E N C E ★★★
DEEP IN TECH @ UNDERGROUND F-CLUB, Zagreb, 05-04-2013

FLYER

● PETAK: 05/04/2013
● UNDERGROUND F-CLUB :: CMP Savica Šanci 151 :: ZAGREB
● Start: 00 h - End: 07 h
● UPAD: 20kn

ALL NIGHT SESSION BY:

MARY
(Audiometric, Soul Access | Zagreb, HR)
www.djmary.com
www.facebook.com/djmary.croatia
www.residentadvisor.net/dj/djmary

MAD AS HATTER
(Diggarama/Hard²Core | Zagreb, HR)
www.madashatter.com
www.myspace.com/mad_as_hatter
www.residentadvisor.net/dj/madashatter

▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼ ▼

MARY
Dugogodišnje iskustvo te velika ljubav za elektronskom glazbom profilirali su DJ-a koji danas na Zagrebačkoj sceni uživa veliku popularnost. Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira techno pravca u Zagrebu.
Karijeru DJ-a započeo je ‘89/’90 u klubu KSET, gdje je puštao razne stilove elektronske glazbe sa miješanjem tada vrlo utjecajnog industrijskog sounda i dosta ondašnje nove EBM produkcije (Nitzer Ebb, Front 242, Ministry,….), te kasnije New Beat i Acid House scene..
Sa dolaskom techna 90’-ih Mary sebe nalazi u njemu te ga odmah prihvaća, što je i logičan slijed poslije navedenog EBM & industrijskog sounda. Dobar glazbeni ukus izgrađen na elektronskoj glazbi osamdesetih i devedesetih donio je dobru podlogu za ovo što danas radi. I sva ta atmosfera prije spomenute glazbe može se naći u njegovim današnjim setovima, uvijek se trudi prezentirati glazbu koja ima dušu, ponekad hipnotičku, ponekad snažnu ali uvijek plesnu i groovy. Tehnička umješnost i sposobnost rezultirali su odličnim tematsko-glazbenim techno-house setovima po kojima je Mary poznat. Izdavao je ploče za labelove kao Pornographic, BTrax, Choice, Patterns Special, Techhead, Northwest Dynamics, Amazone, Work Hard Play Hard te na svojem prvom techno labelu Soul Access.
U zadnje vrijeme od 4-5 godina orijentirao se također na tech-house i deep-house sound a ima i nekoliko izdanja (Behaviors Rec./Soul Industries Rec.). Ujedno je 2008. otvorio i novi label pod imenom Audiometric Records za spomenutu glazbu (www.facebook.com/audiometric.records) na kojem također ima nekoliko svojih remixova te nadolazećih izdanja.

Uspješno je izgradio reputaciju kao jedan od zanimljivijih hrvatskih artista svirajući pored mnogih dj-a na party-ima kako u Hrvatskoj tako i u mnogo evropskih gradova kao što su BELGIJA Rave Nation (Antwerpen), We Love Fridays (Pecq), FRANCUSKA Automatik (Paris), BTrax (Paris), Sweetpeak (Paris), Gonzosmile (Paris), MF System (Paris), In Your Face (Dijon), Risk (Dijon), Sub Bass (Metz), Tek in France (Amneville-Les-Thermes), Generation Electronik (Marseille), TGP (Saint-Omer), ITALIJA i Robot (Torino), NIZOZEMSKA Technoscope (Amsterdam), Interparty (Amsterdam), Dehumanized (Nijmegen), ŠVICARSKA Sputnik (Zürich/Künten), NJEMAČKA Sputnik (Lahr), SLOVAČKA Stereodrome (Bratislava), ČEŠKA Connect Yourself (Prag), Paradox (Prag), Enter 2001 (Brno), AUSTRIJA Gazometer (Vienna), Electronic Moves (Linz), Gimmik (Knittelfeld), MAKEDONIJA UFO (Skopje), TURSKA Technodays (Istanbul), itd..

Danas Mary ima zavidnu karijeru kao DJ/Producent, i jedan je od rijetkih hrvatskih DJ-a koji je imao prvi svoj Label (sa izdavanjem ploča) i koji je napravio proboj prema vani. Pariz, Amsterdam, Torino, Istanbul, Prag, Vienna, Zurich, Beograd samo su neka od mjesta gdje Mary učestalo gostuje izvan Hrvatske te predstavlja CRO scenu u pravom svijetlu.

MAD AS HATTER
(Antun Čonkaš) u svijetu elektronske glazbe je već preko dva desetljeća, u početku kao slušatelj, a posljednjih nekoliko godina i kao DJ. Još kao dijete slušao je Kraftwerk, KLF, U96, Jean Michel Jarrea i Vangelisa, što ga je inspiriralo i kasnije dovelo do izvođača kao što su Laurent Garnier, Silicone Soul, Circulation, Doc Martin, Mr. C, Technasia, Richie Hawtin (naročito projekt Plastikman), Alexander Kowalski, Gaetano Parisio, Sven Väth, Funk D’ Void, Danny Howells, Lee Burridge, Agoria, Moderat, Extrawelt, Fairmont, Björk, Leonard Cohen i mnogih drugih izvođača elektronske i ne-elektronske glazbe koji su doprinjeli njegovom sadašnjem glazbenom ukusu.
Njegov izbor ploča varira od housea do techna i zbog te raznolikosti nikada se sa sigurnošću ne može znati koja stvar će uslijediti. Miksevi mu mogu biti ispunjeni širokim spektrom emocija i može odabrati upravo savršenu stvar da vas prenese iz tuge u sreću, od spokoja do straha, od veselih do mračnih zvukova. Do sada je svirao u zagrebačkim klubovima Aquarius, Boogaloo, AKC Medika; riječkim klubovima La Noche, Discordia, Seven, Gruw; te u poznatom slovenskom klubu Ambasada Gavioli u Izoli. Rezident je na Diggarama label partijima, kao i na Hard²Core programu gdje možete čuti njegovu nešto tvrđu stranu techna. U vrijeme kada nije prezauzet svojim dnevnim poslom bavi se i produkcijom koja varira od eksperimentalne do ambijentalne glazbe, koja se dosta razlikuje od DJ setova. No, da ne duljimo više, najbolji način da saznate kako on zvuči je da posjetite audio sekciju ili neki od evenata na kojima svira @ www.madashatter.com

. . S E E . Y O U . O N . T H E . D A N C E . F L O O R . .
******************************************
FACEBOOK EVENT

■■ SUPPORT BY:

Soul Access Records

Audiometric Records

Diggarama

Hard²Core

oriGIGIpromotion

Tillate

Petak, 05.04. - SOUND SCIENCE > Deep in Tech @ UNDERGROUND F-CLUB (Zagreb)
Public · By Miljenko Rajakovic

This post has been edited by Groove Library: Mar 31 2013, 16:42
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

RSS Lo-Fi Version Time is now: July 15, 2020 09:46