Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Otkrice pred sudom - prodaji dubrovackog Orlanda prethodila otmica, Tko je Andro Gandic
tino
post Apr 13 2009, 09:49
Post #1


Administrator
*********

Group: Admin
Posts: 6,091
Joined: 9-September 02
From: Dubrovnik, Croatia
Member No.: 1c/p: http://slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/t...26/Default.aspx

Otkriće pred sudom: prodaji dubrovačkog »Orlanda« prethodila otmica
Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Dubrovniku zagrebački je poduzetnik Milenko Šiljeg (50) oglašen krivim za kazneno djelo utaje i osuđen na deset mjeseci zatvora što je preinačeno na uvjetnu kaznu od pet godina zatvora.

Istom je presudom Šiljeg oslobođen optužbe da je dovođenjem drugih u zabludu, na prijevaru pribavio veliku materijalnu korist.

Prema presudi, Šiljeg je travnja 2005. godine odbio tvrtki “Daimler- Chrysler Leasing” vratiti neisplaćeni kombi “fiat ducato” i oštetio je za iznos veći od 30 tisuća kuna. Šiljeg je oslobođen optužbe da je kao stvarni vlasnik dubrovačke “Pekare Lapad” sklopio ugovor s tvrtkom “Elabo IND” iz Dubrovnika jer je preuzeo robu vrijednu 30.464 kune iako na računu pekare nije imao novca za robu koju nije namjeravao ni platiti.

Mnogo zanimljiviji od same presude svakako su podaci koje je na raspravama izrekao optuženi Šiljeg ustvrdivši da je do njegovih nezakonitih poteza i poslovnih problema došlo nakon što ga je grupa Dubrovčana, prije nekoliko godina predvođena uglednim dubrovačkim poduzetnikom Androm Gandićem, “usred Zagreba” otela i uz prijetnje smrću njemu i članovima obitelji, prisilila da prepiše pravo nadogradnje na zgradi bivše pekare “Orlando” u samom poslovnom središtu Dubrovnika.

- Tvrtki “Petrus” u Gandićevom vlasništvu prodao sam jedan kat objekta bivše pekare “Orlando” a pravo nadogradnje riješili smo kao ortaci. Ortački ugovor do danas nije raskinut, a Gandić, Niko Prkačin i neki Čarli su došli kod mene na sedam dana u Zagreb te vršili pritisak na mene. Prijetili su mi da će mi ubiti djecu i odveli me u jedan hotel gdje smo bili jednu noć dok nisam potpisao ugovor kojim pekara “Lapad” prodaje svoj dio zemljišta uz pekaru “Orlando”- izjavio je na raspravi Šiljeg.

Zbog ozbiljnosti tvrdnji, Šiljeg “licem u lice” pri sučeljavanju s Gandićem ponavlja tvrdnje o otmici. Na Gandićevu tvrdnju da nije bio u Zagrebu i da ne zna nikakvog Čarlija te da je ugovor potpisan u Dubrovniku a ne Zagrebu, Šiljeg uzvraća:

- Andro, doveo si ih i ostavio me s njima ! Rekao sam ti ako tebi ne prodam parcelu oko “Orlanda” da ću je prodati Željku Petroviću” !

Gandić se ni toga nije mogao sjetiti te ga Šiljeg podsjeća da je ugovor potpisan u uredu “Petrusa” u Dubrovniku i da je potom “iako je bila subota, ovjeren kod javne bilježnice Lucije Carić”.

Iz izvora bliskih pravosuđu doznajemo da je dubrovačko Općinsko državno odvjetništvo tek nedavno reagiralo i pokrenulo istragu po tvrdnjama koje je Šiljeg prije dvije godine izrekao u nazočnosti jednog od zamjenika državnog odvjetnika o tome kako je u Zagrebu bio otet.

Rezultat otmice je potpis spornog ugovora o trećem katu i nadogradnji krovišta pekare “Orlando”, sačinjen na način da papirnato nije naznačena dinamika otplate ugovorne cijene od 2,5 milijuna kuna nego samo naznaka „po usmenom dogovoru“. Stoga je Šiljeg zapao u velike poslovne teškoće kojih jamačno ne bi imao da je novac dobio kratko po potpisu ugovora. To je kašnjenje isplate iniciralo umnožavanje Šiljegovih novčanih obveza i rezultiralo nizom događaja te parnice i navedene presude.

Odvjetništvo će tako, konačno, utvrditi je li se iza imovinske parnice krije počinjenje mnogo ozbiljnijeg kaznenog djela zbog kojeg su nadležni, svakako, morali bez dvojbi mnogo ažurnije reagirati i utvrditi činjenično stanje.

Tko je Andro Gandić
Poduzetnik Andro Gandić iz Cavtata poznat je kao “čovjek s dobrim sportskim vezama i mecena” u kojeg se igrači lokalnog nogometnog kluba “Konavljanin” iz Čilipa kunu i tvrde “Zagreb ima Bandića, a mi Gandića”. Poznat je kao graditelj apartmana i stanova a navodno se priprema i za sudjelovanje u gradnji budućih golf- terena u Konavlima.

U Dubrovniku je Gandić znana kao vlasnik i direktor tvrtke “Petrus” koja je izravno povezana s ispostavom “Zagreb osiguranja”.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

RSS Lo-Fi Version Time is now: August 19, 2017 04:46