Printable Version of Topic

Click here to view this topic in its original format

clubpages.forum _ Lazareti _ Ljetna Kulturna Groznica 2

Posted by: tino Jul 20 2007, 11:46

OTVARANJE
Ljetna kulturna groznica 2 - Močvara u Karanteni
24. srpnja 2007. u 21:00 h

Nastupaju:
LOUIE AUSTEN (Austrija)
BRKOVI (Hrvatska)
KLAPA OTOK (Hrvatska)
DJ VJEVERICA (Hrvatska)

@club Lazareti


LOUIE AUSTEN
Louie Austen, 60-godišnji Austrijanac, jedan je od najzanimljivijih autora plesne showtime kabaretne glazbe kojeg neki nazivaju i „underground Tom Jones“ i garantirano će prenijeti svoju ludu energiju i pozitivne vibracije na publiku. Karijeru je počeo 60-tih pjevajući u mjuziklima da bi nakon studija klasičnog pjevanja napustio Europu i otišao pjevati jazz i blues po klubovima i hotelima Amerike, Azije i Australije. Krajem 90-tih se odlučuje na neobičnu promjenu i udružuje s poznatim elektronskim glazbenicima, Patrickom Pulsingerom i Mariom Neugebauerom, koji su svojim pristupom udahnuli novu svježinu i napravili zanimljivu fuziju moderne glazbe i old school manira starog šmekera Louiea. Louie Austen, koji je izuzetan pjevač, u novoj ulozi se snašao kao riba u vodi, a vrlo opuštena glazba koju radi uključuje široke utjecaje – disko 80-tih, dub, dance, hip hop, house, jazz, big band...

BRKOVI
Ako ste mislili da je nemoguće u istu rečenicu svrstati imena poput Nervozni poštar, Manowar, Plavi orkestar ili Judas Priest, večeras je prilika da se uvjerite kako ste cijelo vrijeme živjeli u zabludi. Svojim unikatnim miksom heavy metala i turbo folka ovi seksi mladići natjerati će vas na raspojasanu zabavu, tamanjenje zaliha pića na šanku i rješavanje suvišnih dijelova odjeće.

KLAPA OTOK
Klapa «Otok» najperspektivnija je mlada muška klapa u Dubrovniku. U tradiciji višeglasnog a capella pjevanja, karakterističnog za područje Dalmacije i Dubrovnika, na osebujan način izvode tradicionalne narodne napjeve. Klapu «Otok» čini osam pjevača: 1 prvi tenor, 2 druga tenora, 2 baritona, 1 prvi bas i 2 druga basa. Pjesme koje klapa izvodi autentičan su glazbeni iskaz ovoga kraja pun veselja, tuge, sjete, čežnje, života i smrti.

DJ VJEVERICA
Legendarni dubrovački dj koji je puštao glazbu, zabavljao ljude i svjedočio svim najboljim zabavama u Gradu i okolici u posljednjih 30 godina. Vidio sve promjene u modi, dizajnu, plesnim pokretima, čuo sve promjene u glazbi te doktorirao na plesnjacima i izvornom disku.

klub se otvara u 21:00 h, a program počinje u 22:00 h
CIJENA ULAZNICA: 35 KN U PRETPRODAJI / 45 KN NA DAN

Posted by: eYe-reEs Jul 20 2007, 11:54

sounds like fun smile.gif

idemo li?

malo promjene - jedva cekam. nove face za slikavat .. laugh.gif

Posted by: tino Jul 20 2007, 11:56

Mjesec dana u Gradu
LJETNA KULTURNA GROZNICA 2 – Močvara u Karanteni
DUBROVNIK, KARANTENA - LAZARETI
24.07-20.08.2007.

U Klubu Karantena i Galeriji Otok u dubrovačkim Lazaretima i ovog će se ljeta održavati suludo intenzivan program s mnoštvom koncerata, ponešto kazališta, trash i drugih filmskih projekcija, čitanja književnosti, nekoliko provokativnih izložbi i radionica. Ljetna kulturna groznica, iako u Karanteni, pokušat će vas zaraziti virusima dobre glazbe, suvremene umjetnosti, različitosti, otvorenosti, plesa, pjevanja, čitanja, gledanja, uživanja i to sve koristeći znanja i vještine genijalaca kao što su: TBF, ARSEN DEDIĆ, LOUIE AUSTEN, LET 3, ZUZANA HOMOLOVA, MARINA PERAZIĆ, GHETTO BOOTIES, LEUT MAGNETIK, DUBIOZA KOLEKTIV, ASHES YOU LEAVE, ŠABAN BAJRAMOVIĆ, DISCIPLIN A KITCHME, DAMIR IMAMOVIĆ TRIO, LAIBACH, neki mladi dubrovački bendovi, njihovi prijatelji i mnogi drugi. U Galeriji Otok suvremenu kosovsku likovnu scenu izložbom će predstaviti kustos Erzen Shkololli, a svoje nove radove – zastave izložit će Vuk Čosić. Virus teatra širit će premijera Jackie Elfriede Jelinek u režiji Ivice Buljana i izvedbi Ane Karić i Senke Bulić i Smrtoples Claire Dowie u režji Marija Kovača. Uz filmske projekcije svoje će pjesme naglas pročitati Bore Lee, a izbor filmske zaraze prepustili smo Mariju Kovaču koji je za ovo ljeto odabrao neke od kultnih trash filmova što naravno podrazumijeva i projekcije filmova «najlošijeg režisera svih vremena» – Ed Wooda.

Nakon večernje zaraze Noćni program Ljetne kulturne groznice i čovjeka-jastoga pod nazivom WELTSCHMERTZ – Unshamedly Escapists Night Club (Noćni klub bezočnih eskapista) nastavit će predanu borbu protiv stereotipa o nepostojanju zabave i klupskog noćnog života u Dubrovniku.

Ljetnu kulturnu Groznicu 2 uredili su timovi Art radionice Lazareti i Udruženja za razvoj kulture i klubovi Karantena i Močvara. Sve informacije o programu i svemu ostalom vezanom u Ljetnu kulturnu groznicu 2 možete naći na web stranicama www.groznica.net.

Karte u pretprodaju možete kupiti u Aquarius Cd Shopu (Antuninska 2, Dubrovnik) i Galeriji Otok (Frana Supila 8, Dubrovnik). Za sve informacije dostupni smo vam na telefon 020 324 633 i e-mail: arl@du.t-com.hrNa programu su
Koncerti:
25/07 - ZUZANA HOMOLOVA I DUNJA KNEBL:
27/07 - TBF
28/07 - MIKA MALE, NINA & LOTUS
29/07 - AHES YOU LEAVE & FEBRA
31/07 - DISCIPLIN A KITSCHME
02/08 - THANA BONA PAVELIĆ QUARTET
03/08 - DAN ŽENA – MARINA PERAZIĆ, GHETTO BOOTIES, KAYLA, SANJA BARBIR
04/08 - ARSEN DEDIĆ (@ kino Slavica)
08/08 - LET 3
09/08 - DUBIOZA KOLEKTIV
10/08 - VALETUDO
11/08 - DAMIR IMAMOVIĆ TRIO
13/08 - LEUT MAGNETIK & KADET
14/08 - ŠABAN BAJRAMOVIĆ I DOBROVOLJNO KOVAČKO DRUŠTVO (@ hotel Belvedere)
16/08 - ART HOP & OTPISANI
19/08 - LAIBACHFilmovi:
26/07 - VEČER S FILMOVIMA KOJI ĆE VAM OTKRITI ULTIMATIVNU ISTINU
KOZMIČKI METAK (2006, 30 min.) režija: Bože Boban, Udruga filmaša Sinj
FORBIDDEN PLANET (1956, 98 min.) režija: Fred. M. Wilcox

30/07 - VEČER SA SULUDIM HORORIMA:
THE WASP WOMAN (1960, 73 min.) režija: Roger Corman
TWINS OF EVIL (1971, 87 min.) režija: John Hough

01/08 - VEČER S KULTNIM NASLOVIMA IZ TRIDESETIH:
FREAKS (1932, 64 min.) režija: Tod Browning
REEFER MADNESS (1936, 66 min.) režija: Louis J. Gasnier

05/08 - VEČER S ED WOODOM
PLAN 9 FROM OUTER SPACE (1959, 79 min.) režija: Ed Wood
BRIDE OF THE MONSTER (1955, 68 min.) režija: Ed Wood

07/08 - BLUD-BORE LEE U DUBROVNIKU
BORILICA (2006, 37 min) režija: Mario Kovač
MASKIRANI PLJAČKAŠ (2007) režija: Bore Lee

17/08 - VEČER S FILMOVIMA KOJI U NASLOVU IMAJU VOJNIČKI ČIN, A NEMAJU VEZE S VOJSKOM
KOMANDANT MARK - turska verzija (77 min.)
KAPETAN ORGAZMO (1997, 94 min.) režija: Trey ParkerKazalište:
12/08: SMRTOPLES; redatelj: Mario Kovač; igraju: Ivana Krizmanić, Marko Makovičić; Produkcija: KUFER

20/08 JACKIE (PRETPREMIJERA); redatelj: Ivica Buljan, igraju: Ana Karić i Senka Bulić; produkcija: Mini teater Ljubljana, Novo kazalište Zagreb, Teatar Itd Zagreb, ARL DubrovnikIzložbe:
dünya dinlemiyor / the world won't listen
OTVORENJE: 06/08 U 21:00
Umjetnici:
Akram Zaatari (Beirut)
Phil Collins (Glasgow)
Avi Mograbi (Tel Aviv)
Jakup Ferri (Prishtina)
Jumana Emil Abboud (Jerusalem)
Nurit Sharet (Tel Aviv)
Tamara Grčić (Frankfurt Main)
Kustos: Erzen Shkololli

VUK ČOSIĆ: Flagg Stuff
OTVORENJE: 15/08 U 21:00

SOUND & VISION IZLOŽBA OMOTA LP-A I CD-A
OTVORENJE: 18/08 U 21:00Poezija:
BORE LEE Pjesme izviru iz duše
ČITANJE: 07/08 (nakon filmova)

Posted by: kejt Jul 20 2007, 19:50

leut magnetik,let 3 i laibach sam tamo siguro...vidimo se tamo ;-)

Posted by: tino Jul 24 2007, 11:42

jeli ide tko veceras na otvaranje?

Posted by: eYe-reEs Jul 31 2007, 14:41

ide li ko na disciplinu veceras???

Posted by: tino Aug 2 2007, 09:46

program od 2. do 8. kolovoza


02. kolovoza 2007; ČETVRTAK
THANA PAVELIĆ QUARTET (USA / HRVATSKA)
POČETAK: 21.00
CIJENA ULAZNICE: 40 KN

THANA PAVELIĆ QUARTET (Hrvatska)
Thana Pavelić - glas
Elvis Penava - gitara
Goran Rukavina - bas
Janko Novoselić - bubnjevi

Glas Alexe Pavelić je snažan, a njena pojavnost očaravajuća. Ona pjeva za publiku, a ne prema publici. Svi aspekti glazbe povezuju je dublje s raznim grupama mladih umjetnika svijeta, a upravo joj je glazba dala mogućnost da istraži one dijelove sebe koji su veći od njenog fizičkog bića. Njeno pjevanje je dar njoj samoj no i dar koji mora predavati dalje svijetu. Studira jazz pjevanje u New School for Jazz and Contemporary Music (Nova škola za jazz i suvremenu glazbu) u klasi Kate Baker. Od blues i jazz pjevačice Thane Alexe Pavelić mogu se očekivati krupne stvari. Ovaj “soulstress” koji se rađa pod utjecajem Arethe Franklin, soul-a Janis Joplin i glazbenoga genija Elle Fitzgerald novo je iznaneđenje New York-a. Dok očekuje da je otkriju Thana Pavelić pjeva “netrasiranim vodama, nesanjanim obalama” snažno i odvažno.


03. kolovoza 2007; PETAK
DAN ŽENA – REPRIZA
MARINA PERAZIĆ (Hrvatska)
SANJA BARBIR (Hrvatska)
GHETTO BOOTIES (Hrvatska)
KAYLA (Hrvatska)
DJICE DINA I ANJA (GHETTO BOOTIES) (Hrvatska)
POČETAK: 21.00
CIJENA ULAZNICE: 40 KN

Žene. Ta divna, pametna, prelijepa, osjećajna, nježna, topla, zagonetna stvorenja čije samo postojanje upotpunjuje naše živote, čiji dodiri liječe najljuće rane, a osmijeh briše suze sa obraza (autor ove rečenice je slobodan, broj telefona je poznat organizatorima). Jednom davno, te iste žene, izborile su se za pravo da jednom godišnje slavimo njihov dan. Dan kada ih pazimo, mazimo te zatrpavamo poklonima (više nego ostalih dana). No mi odlučno tvrdimo da to nije dovoljno! Ta divna stvorenja, ta čuda prirode, te božanske kreacije, zaslužuju sve to i puna dva dana na godinu! Pa nije valjda Barbara Cartland uzalud napisala sve te romane? Koja bi inače bila uloga minusa na tekućem računu? Stoga, ukoliko ste kojim slučajem nedostojno ili, Bože sačuvaj zaboravili, usrećiti svoju najdražu 08.03., mi vam dajemo jedinstvenu priliku da se iskupite na reprizi Dana žena – 03.08. Dovedite je na nezaboravni provod koji su vam pripremile mlade (i još mlađe), talentirane i energije prepune– ŽENE! Kraljica pop glazbe 80-tih, legendarna Marina Perazić će svojim najvećim hitovima zasigurno izazvati euforično raspoloženje prisutnih. Sanja Barbir se nakon niza godina interpretacija velikih klasičnih opernih rola vratila svojoj mladenačkoj ljubavi - talijanskoj canzoni. Za ovu prigodu pripremila je repertoar najveće među talijanskim divama, Mine - Tigrice iz Cremone te će, uz pratnju mlade harmonikašice i klaviristice izvesti neke od najpoznatijih Mininih pjesama. Crno-plavi duo Ghetto Booties će vam se predstaviti svojom niskobudžetnom plesnom elektronskom glazbom, a Kayla će otprašiti svoju verziju power-pop-punk-grunge-a. I ako vam nakon svega ovoga slučajno ostane pokoje zrnce energije – ne brinite. Tu su već prije spomenuta crnka i plavuša iz Ghetto Booties da vas iscijede do kraja. Svojim dj nastupom, naravno. Zvuči dobro zar ne?04. kolovoza 2007; SUBOTA
SLUŽBENA DUŠA
ARSEN DEDIĆ
I MATIJA (Hrvatska)
POČETAK: 21.00
CIJENA ULAZNICE: 100 U PRETPRODAJI / 120 KN NA DAN ODRŽAVANJA

NAPOMENA: KONCERT SE ODRŽAVA U KINU SLAVICA!
„Večeras nastupa najveći kantautor u povijesti ove zemlje“.
Tako bi otprilike mogla glasiti najava koncerta Arsena Dedića. Doduše, mogla bi ona imati i drugačiji oblik. U toj, drugoj verziji, mogli bi spomenuti i gotovo 50 godina njegovog umjetničkog djelovanja, više od 30 objavljenih albuma, skladanu glazbu za više od 110 kazališnih predstava i oko 100 filmova i tv serija. Našlo bi se u njoj i mjesta za njegove zbirke poezija, bezbrojne koncertne nastupe širom svijeta, a nabrojali bi i njegove uloge dirigenta, aranžera, flautista... Teško bi bilo zaobići i njegove brojne nagrade poput „Goranovog vijenca“ za ukupni doprinos hrvatskoj književnosti ili pak glazbenu nagradu „Porin“ za životno djelo. A zasigurno nitko ne bi imao ništa protiv da je uljepšamo i nekim od njegovih besmrtnih stihova. Jedini „problem“ te i takve najave ležao bi u činjenici da nas sve, ali baš sve u njoj napisano, vraća na početak.

Stoga da ponovimo.
Večeras nastupa najveći kantautor u povijesti ove zemlje.
Arsen će nastupiti sa svojim sinom Matijom, jednim od najboljih hrvatskih jazz glazbenika.


05. kolovoza 2007; NEDJELJA
FILMSKA VEČER S ED WOODOM:
PLAN 9 FROM OUTER SPACE (1959, 79 min.) režija: Ed Wood
BRIDE OF THE MONSTER (1955, 68 min.) režija: Ed Wood
START: 21.00
Ulaz besplatan.

PLAN 9 FROM OUTER SPACE (79 min.)
Planetarno poznat kao „najgori film svih vremena“, ovaj uradak nam zorno predočuje kako i zašto Ed Wood ima kultni status i horde obožavatelja! Specijalni efekti kakve bi moglo napraviti dijete iz prvog razreda osnovne, suludo psihodelični zaplet o vanzemaljcima koji pokušavaju osvojiti svijet tako da probude mrtve i, kao najvažniji sastojak, Bela Lugosi koji je umro par mjeseci prije početka snimanja filma no, unatoč tome, igra glavnu ulogu u filmu!!! Pogledajte kako je Ed Wood zlorabio kućne snimke velikog Dracule i uvrstio ih u svoju nebulozu!!!
Film je na engleskom jeziku, bez titlova!


BRIDE OF THE MONSTER (68 min.)
No, četiri godine prije svoje smrti, Bela Lugosi je IPAK glumio u filmu Ed Wooda. Ovo remek djelo iz 1955. godine uključuje eksperimente na ljudima koje pomoću atomske energije žele pretvoriti u Supermene, legendardnu scenu borbe sa divovskom hobotnicom u plićaku i antologijske prizore Lugosija na heroinu kako urla u kameru. Odabir za prave filmske sladokusce!!!
Film je na engleskom jeziku, bez titlova!


06. kolovoza 2007; PONEDJELJAK
dünya dinlemiyor / the world won't listen
OTVORENJE IZLOŽBE
Galerija Otok u 21:00 h

Umjetnici:
Akram Zaatari (Beirut)
Phil Collins (Glasgow)
Avi Mograbi (Tel Aviv)
Jakup Ferri (Prishtina)
Jumana Emil Abboud (Jerusalem)
Nurit Sharet (Tel Aviv)
Tamara Grčić (Frankfurt Main)
Kustos: Erzen Shkololli (Peje, Kosovo)


Erzen Shkololli (rođen 1976, u Peći na Kosovu) umjetnik je, kustos i suosnivač EXITA – Instituta za suvremenu umjetnost u Peći. Bio je kustos brojnim međunarodnim izložbama suvremene umjetnosti uključujući i History started playing with my life u Nacionalnoj galeriji u Prištini (2005) i Reappearance u Muzeju Kosova u Prištini (2004). Izložbom The world won’t listen predstavit će rad i umjetnike vezane uz rad Instituta za suvremenu umjetnost EXIT u Peći na Kosovu.

Izložba ostaje otvorena do 15. kolovoza 2007.
DJ Naka iz Prištine posebni je gost večeri.

Predavanja i prezentacije 7. kolovoza od 11:00 h u Galeriji Otok
Petrit Selimi (Prishtina) – antropolog “Novo unutarnje uređenje kosovskog Parlamenta”

Sokol Beqiri (Peja) – umjetnik, predstavit će svoje radove: Milka, 2001, 11min, video, End of Expressionism (Painted by a Madman, 2001, diptih (fotografije), When Angels Are Late, 2001, diptih (fotografije), Superman, 2002, 6min, video, Fuck you 2001, fotografija
Shkelzen Maliqi (Prishtina) - filozof “Kosovo – prokleta zemlja vrana” (o terminu ovog predavanja obavijsetit ćemo vas naknadno)

Program realiziran kroz platformu Clubture

07. kolovoza 2007; UTORAK
BLUD-Bore Lee U Dubrovniku
BORILICA (2006, 37 min) režija: Mario Kovač
MASKIRANI PLJAČKAŠ (2007) režija: Bore Lee
Na kraju, Bore Lee će recitirati svoju poeziju objavljenu u zbirci “Pjesme izviru iz duše”
START: 21.00
CIJENA ULAZNICE: 10 KN

Od prije par sezona Dubrovnik ima svoj filmski festival, a sada je stiglo vrijeme da grad podno Srđa posjeti i najveća hrvatska akcijska filmska zvijezda svih vremena: Bore Lee! Nakon što je poharao kina i videoteke prijašnjim filmovima, sinjski kung fu majstor sa sobom donosi svoja dva najnovija uratka. Predstavimo ih redom prikazivanja:

BORILICA – tečaj borilačkih vještina koje prezentira Bore Lee, snimljen krajem 2006.. U trajanju od 37 minuta Bore predstavlja svoju filozofiju te kako on promišlja borilačke vještine. Video je podijeljen na nekoliko segmenata: zagrijavanje, meditacija, disanje, trčanje, udarci, blokade, simulacija borbi. Borini sparing partneri u ovom djelu su Bruno Tomašić - Orfej (znan i kao Anđa iz Nightmare Stagea) i Janko Mesić, a režiju potpisuje Mario Kovač.

MASKIRANI PLJAČKAŠ – akcijski karate-film Bore Leeja iz 2007. U ovom filmu, Bore Lee se vratio režiranju svojih filmova. Bore Lee je pored redateljske uloge, i koreograf za borbe, montažer, i prije svega, glavni glumac. U samom filmu, ponavlja se klasični Borin predložak: zločinac koji hara među nedužnim stanovništvom dobiva svoje na kraju!. U ovom filmu mjesto radnje je, nakon nekoliko filmova, opet u Cetinskoj krajini. Glavni negativac je maskirani pljačkaš i banda. Bore Lee, u svojstvu akcijskog junaka, opet uzima stvari u svoje ruke, braneći pošteni i radišni svijet svog rodnog kraja, uklonivši na koncu zlikovce sa lica zemlje.

Nakon filmskog programa, najizdržljiviji gledatelji biti će počašćeni posebnom poslasticom. Bore Lee će recitirati svoju poeziju objavljenu u zbirci “Pjesme izviru iz duše”, a imati će i prigodu kupiti istu po promotivnoj cijeni.
Tko ne dođe, ne zna što propušta!!!


08. kolovoza 2007; SRIJEDA
LET 3 (Hrvatska)
POČETAK: 21.00
CIJENA ULAZNICE: 60 U PRETPRODAJI / 80 KN NA DAN ODRŽAVANJA KONCERTA

I ovogodišnje izdanje Ljetne kulturne groznice uveličati će najspektakularniji rock bend u Hrvata. Onim sretnicima koji su prisustvovali njihovom prošlogodišnjem koncertu ne treba puno objašnjavati o kakvom spektaklu se radilo. Stoga nismo puno dvojili trebaju li i ove godine ovi legendarni riječani prodrmati jug Hrvatske svojim provokativnim i jedinstvenim live nastupom na kojem nikada ne znate što vas očekuje. Još ako svemu dodamo činjenicu da upravo slave 20 godina rada, promoviraju reizdanje kultnog „Bombardiranja“, najavljuju izvedbu svih najvećih hitova ikada napisanih... potpuno je jasno da će ovo biti sjajna prilika vidjeti Let 3 na apsolutnom vrhuncu svoje snage u idealnom omjeru prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Stoga ukoliko se smatrate fanom rock glazbe ovo je večer koju ne želite provesti kod kuće. Dođite i skačite, znojite se i skidajte zajedno sa Let 3


Nakon večernje zaraze Noćni program Ljetne kulturne groznice i čovjeka-jastoga pod nazivom WELTSCHMERTZ - Unshamedly Escapists Night Club (Noćni klub bezočnih eskapista) nastavit će svoju predanu borbu.

U noćnom klubu bezočnih eskapista gostuju od ponoći gostuju:

02. kolovoza DIRTY DANCING (najluđi party 80tij) by David Hasselhoff

04 i 05. kolovoza POPERLY NUMB - pop / pop / pop party by dj Pero i dj Dombach

06. kolovoza NIGHT ON MY SIDE indie / alter - rock party by dj Pero

07. kolovoza ŠTALA trash rock pop metal masakr by Mario Kovač

08. kolovoza POPERLY NUMB - pop / pop / pop party by dj Pero i dj DombachZa sve informacije dostupni smo vam na telefon 020 324 633 i e-mail: arl@du.t-com.hr
Poseban popust za "ljude iz Grada" dostupan je u Galeriji Otok.
Ulaznice za koncerte, vrijede i za noćne - Weltschmertz DJ programe

Powered by Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)